CLANEK

 

Hudební konference Nouvelle Prague online a zdarma

Organizátoři hudební konference a přehlídky Nouvelle Prague, která letos proběhne již poosmé, zvou 31. října na online verzi. Čekají vás přednášky, workshopy i mentorská setkání se zástupci festivalů, klubů, vydavatelství a hudebních médií.

 

"Uvědomujeme si, že je situace v hudebním průmyslu nesmírně složitá. Rozhodli jsme se proto konferenci zpřístupnit zdarma. Letos se více zaměřujeme na česko-slovenskou scénu, budou diskutována možná řešení a východiska z krize, finanční podpora sektoru, ale také např. ekologické přístupy pořádání hudebních akcí, jak mohou hudebníci a pořadatelé zlepšit komunikaci na sociálních sítích a YouTube či kde a jak žádat o finanční podporu," říká programová ředitelka konference Anna Mašátová.

Nouvelle Prague

Nouvelle Prague otevře letos mnoho témat. Ředitelé festivalů Rock for People a Pohoda Michal Thomes a Michal Kaščák proberou s hosty, jaký je jejich výhled na sezonu 2021, Dan Dudarec (Minority Records), Petr Ostrouchov (Animal Music), David Landštof (Tranzistor) a Shina (Slnko Records) se zaměří na problematiku vydavatelství, distribuce a synchronizace. Jak vypadá současná česká rapové scéna a jaké trendy budou udávat směr, prozradí Jakub Šíma (Full Moon Magazine, Radio Wave), Hugo Toxxx, Daniel Nádler (Kolektiv X) a Annet X, hudebnice a producentka Margo vyzpovídá zástupce předních hudebních médií - Janu Kománkovou, Michala Pařízka, Honzu Vedrala a Zdeňka Lichnovského.

Nouvelle Prague

Nouvelle Prague se spolu s Davidem Čajčíkem (Heartnoize Promotion, Roxy), Davidem Urbanem (D Smack U), Balászem Soósem (A38) a Stevem Zappem (ITB) podívají na to, jak proměnila koronavirová krize booking umělců, jak se daří klubům v ČR a na Slovensku budou diskutovat Vašek Kokeš (Fource Entertainment), Martin Kozumplík (Brněnská asociace clubové hudby) a Tibor Zelenay (Asociace hudobných klubov). Na hudebnice a hudebníky čeká hudební průvodce po Slovensku, Polsku, Německu a Rakousku, Andrea Hurychová provede světem YouTube, Jen Zápotocký (Scale) sociálními sítěmi, podrobně se proberou možnosti finanční podpory a grantů pro hudebníky i pořadatele, představí se také platforma JUMP European Music Market Accelerator.




Vzhledem k současným vládním opatřením není možné uspořádat tradiční koncertní část Nouvelle Prague, přesto z více než 130 přihlášených projektů vybrali organizátoři desítku nejzajímavějších počinů - Aiko, Annabelle, Bára Zmeková, Billow, Bookie Baker, Papyllon, Sinks, Tea Sofia, Vanua2 a White Place. Těm dají prostor nejen na webu a sociálních sítích, ale také během poslechovky s osobnostmi hudební scény. Kompletní program konference a online přenos naleznete na www.nouvelleprague.com.

www.facebook.com/NouvellePrague

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016