CLANEK

 

Projekt Autumnist dnes vydal kolekci remixů

Téměř přesně dva roky po vydání výborně přijatého a RadioHead Awards oceněného alba "False Beacon" vydávají Autumnist sbírků remixů. Název si symbolicky půjčili od skladby z alba, které má, zejmnéna v současném kontextu, nádech optimismu. Kompilace "Future Lights" vychází 7. dubna na Deadred / Starcastic.

 

Základem kolekce jsou nejlepší kousky z oficiální remixérské soutěže, doplněné remixy od některých spřízněných tvůrců. Do soutěže s názvem False Beacon Remix Contest, vyhlášené ještě v roce 2019, se zapojilo vícero domácích, ale i zahraničních producentů, ve finální selekci se nakonec ocitlo osm skladeb. Ve zvláštní symbióze tu vedle sebe fungují remixy od zatím méně známých jmen (Combijn, Reticuli nebo Fatdust), přes stoupající talenty (Blame Your Genes, Ri Za), až po dlouholeté "prověřené" spolupracovníky (Analogrunner, Isobutane, Tittingur).

Projekt Autumnist má odjakživa v oblibě fúze žánrů, a to se zřejmě reverzně odzrcadlilo i na doručených remixech, které oscilují od ambientu, přes uplifting house, až po hlukové techno. Dramaturgie celé kolekce tyto kontrasty ještě úmyslně zvýrazňuje.

Autumnist

"Rozhodli sme sa to venovať ľuďom doma v tejto zložitej dobe celkom zdarma, ak by chcel niekto na túto kolekciu hudby prispieť finančne, nech prosím venuje ľubovoľnú čiastku na pomoc slovenským zdravotníkom cez platformu #KtoPomozeSlovensku. Ďakujeme vopred za každý, hoci aj symbolický príspevok," říká k vydání titulu Vlado Ďurajka.

Sběratelé vinylových rarít se však stále můžou tešit na fyzickou podobu "Future Lights". Autumnist neporuší svou tradici speciálních vydání na Record Store Day (tento rok oficiálně přesunutý na 20. června) a připravují limitovanou dubplate verzi titulu s užším výběrem skladeb. Finální zvuk remixů si vzal na starost Tomáš Karásek ve svém pražském masteringovém studiu Gargle & Expel a nápaditý artwork je dílem samotného Vlada Ďurajky.



"Future Lights" vychází 7.4. 2020 na Deadred Records / Starcastic Records, bezplatně ke stažení na stránkach kapely a vydavatelství a na všech známých streamovacích platformách (Apple Music, Spotify, Deezer, YouTube Music a dalších).

Remixéři:

Analogrunner
Blame Your Genes
Combijn
Fatdust
Isobutane
Reticuli
Ri Za
Tittingur

Autumnist:

https://autumnist.com

Vydavatelství:

https://starcasticrecords.cz

https://deadred.sk


foto: Marcel Huljak

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016